mandag 28. mai 2012

Grønnsakhage i havgapet

Hele pinsa har gått med til å klargjøre og så/plante i grønnsakhagen. Håper det bli noe avling denne sommeren også! Det er veldig artig når man kan plukke inn egen salat og reddiker. Gulrota smaker aldri så godt som når man kan ta den rett fra åkeren. ... og for ikke å snakke om når barnebarna (og bror min)kan plukke sukkererter og spise med velbehag!!
Det tyngste arbeidet er klargjøringen av bedet etter vinteren
Men se der... nå er alt klart!
Squash og salat. Nam, nam...
Fiberduken er god å ha. Verner mot kulde og sterk sol og insekt.
... men det ble lite strikking på prinseteppet denne helga!
Herlig mønster...

torsdag 24. mai 2012

På besøk på Kyrksæterøra

Min bedre halvdel har aner fra Kyrksæterøra, og han har selv også bodd der en kort stund. Søndag tok vi en liten rundtur for å oppsøke gamle tomter.


Øragata
Gata ble åpnet av Haakon og Mette-Marit i 2001
På kanten av elvebredden sto en gang besteforeldrenes hus

Kyrksæterøra har ei fin gammel kirke. Litt spesiell er den også i og med at den er åttekantet.

fredag 18. mai 2012

Resultater etter vinterens strikkedilla



Jakker laget av garnet Drops Delight. Store nok til neste vinter.



.... og to stk Charlston-kjoler ble det også. Strikket i Sandnesgarn - Mini Duo - tror jeg. Nå sier  jeg meg fornøyd med årets strikkesesong!

Nasjonaldagen 2012

I år var jeg så heldig å få passe mine to barnebarn og feire 17. mai sammen med dem. Selv om det regnet i bøtter og spann, ville vi delta i barnetoget. I god tid var begge to ferdig pyntet i Rondastakkene sine - som heldigvis var passe side/lange etter at jeg justerte dem en smule forrige helg.
Her har vi også fått besøk av Aleksander - fotballspilleren i familien!

Bordet ble enkelt pyntet, men det ble ganske dekorativt med hjemmesydde lunsjbrikker. Og masse mat og drikke ble det på alle sammen. En litt annerledes nasjonaldag ble det likevel i år - med alt regnet som valgte å dale ned over i Trøndelag.



mandag 14. mai 2012

Dårlig vårvær = fint broderivær...

Sommerstichery og julestichery! Her har jeg litt av hvert!
Nå er det bare å sette i gang med sammensying og montering. Det blir morsomt det :-))



søndag 13. mai 2012

Klargjøring til 17.mai

Rondasstakkene er klare til nasjonaldagen
Nasjonaldagen nærmer seg med raske skritt, og i år som tidligere år er det visse forberedelser. Barnebarnas Rondastakker ble sydd i 2010 og 2011, men både Mariell og Emma vokser fort. I år måtte farmor legge ned begge stakkene og den minste måtte også justeres på skuldrene. Det blir kjempespennende å se om de passer gulljentene. Pga. mors og fars jobbsituasjon, er det farmor som i år skal feire 17. mai sammen med de to søtnosene. Det gleder jeg meg til!
Farmors bunadsskjorte er også vasket og strøket, men det spørs om bunaden har krympet i skapet....

fredag 4. mai 2012

I love to stich in the garden...

To nåleputer er ferdig sydd - ble de ikke søte? Designeren heter Gail og hun har mange nydelige små og store mønster å velge mellom. Slike småarbeid er morsomme å jobbe med i ledige stunder.

tirsdag 1. mai 2012

Tante Mia

Denne løperen ble ikke helt slik jeg hadde tenkt meg, men den ble nå ferdig til slutt. Mønsteret heter "Tante Mia" og er laget av AnnAKa. Har nok av de fleste stoffene, så jeg sysler med tanken om å lage enda en, men med noen endringer. Vi får se... For tida er det andre ting som er i skuddet på syfronten. Skal gi dere en sniktitt i morgen.