mandag 31. desember 2012

Godt nytt år!

Da er vi kommet til årets siste dag. 2012 er snart over og om noen timer skriver vi 2013!

I løpet av et år skjer det mange store og små ting. Noen hendelser går i glemmeboka etter hvert, mens andre tas med videre i livet - enten som gylne øyeblikk eller minner som skaper vemod.

Hobbyene mine gir meg mange gylne øyeblikk! I løpet av dette året har jeg laget en del produkter, jeg har lest masse og jeg har vært så heldig at jeg har fått reist en del. Gleder og opplevelser jeg skal ta med meg videre som en del av årets minnebok!

I går kveld ble jeg ferdig med toppen av juleduken som var adventskalender fra Northern Quilts i år. Nå skal den quiltes før den legges bort - klar til neste års julefeiring!

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år med mange gylne øyeblikk!

søndag 30. desember 2012

Gaver fra adventskalenderen blir til juleduk

Nå har jeg endelig tid til å ta fram adventskalendergavene fra Northern Quilts igjen! Var nok for ambisiøs først i desember når jeg trodde at jeg skulle klare å få laget ferdig en hel juleduk midt oppe i forberedelser til bursdag og jul! Men det blir jul igjen neste år, og denne gangen har jeg lovet meg selv at jeg skal få unna en del juleting allerede i januar. Det er så frustrerende å ha planer og stoff liggende som det ikke er blitt noe av, og så kommer det alltid noe nytt og spennende på høsten som en absolutt vil sy. Når man i tillegg har en tendens til å starte for seint med juleforberedelsene, sier det seg selv at man ikke kommer i mål med alt!

Første prosjekt ut er altså årets adventskalender!

Så langt kom jeg før juleforberedelsene satte inn for alvor - midpartiet i duken ble  ferdig!
Jeg er veldig fornøyd med denne delen. Nydelige rødfarger!


Første stjerblokk av fire er ferdig - den ble ikke så aller verst!


Andre stjerneblokk er ferdig! Blokka ble fin den, men jeg vet ikke helt hva jeg synes om å lage slike blokker.
 Bitene er veldig små og det er vanskelig å få alt helt nøyaktig. .... og det er tidkrevende!
Jeg får jobbe videre med de to siste blokkene i dag, så får vi se om holdningen endrer seg etter hver!



fredag 28. desember 2012

Late dager og tid til å dyrke hobbyer

Plutselig er det stille i huset og de første juledagene sammen med familien er vel overstått. Da er det godt at man har masse hobbyer å sysle med. Symaskin og strikkepinner og masse bøker er fint når man fortsatt har juleferie.

Innimellom stormbygene er det blitt tid til litt av hvert. Det frister lite å ta turen utomhus i hvertfall.
I kveld ble også ei stor stjerne ferdig sydd, så nå kan begge legges på bordene når jula er over.

Fikk en ide om at jeg skulle nytte noen garnrester og slik så to oppvaskkluter dagens lys. De var morsomme å strikke, og jeg koste meg med dette arbeidet som tok så kort tid. Synes de ble riktig fine, så det spørs om jeg har råd til å bruke dem.





mandag 24. desember 2012

Julaften 2012

Nå er alle gjøremål gjort unna - gulvet er vaska og og veden er båret inn! Bordet er dekket og pyntet og ribbelukta vil snart kjennes over hele huset - det er jul!

Siste sømmen er sydd nå før jul, og ei lita stjerne har sett dagens lys! Romjulsdagene skal benyttes til mer søm. Det gleder jeg meg til!

Jeg ønsker alle bloggvenner og de som titter innom bloggen en riktig god jul og et strålende nytt år!



søndag 16. desember 2012

Alltid beredt...!

En sykoffert i bursdagsgave!!
Nå blir det lettvint å reise på kurs og på syhelger! Det er slutt på poser og og små skrin til alle nødvendige dippedutter! Ofte har man mange ting med på syaktivitetene, og det kan bli ganske tungt. Men hva gjør vel det - en trillekoffert er ikke tung å få med seg!

Kofferten er bygd opp som et gammeldags syskrin, med mange små skuffer og et stort rom! Her er det plass til en liten overlock- maskin, eller andre ting som tar litt plass.

Håper dere får et visst inntrykk av kofferten fra bildene, selv om det ikke var helt enkelt å få tatt fine bilder.





mandag 3. desember 2012

Første blokk i adventskalenderen er ferdig

I "luke" 3 i adventskalenderen var det hvitt stoff og maler til å sy på den åttebladede stjernen. Nå er første blokk ferdig, og den ser fin ut. Dette skal være midtpartiet i duken eller veggteppet eller hva det måtte bli.

Ser fram til å åpne morgendagens luke. Hva inneholder den mon tro?

søndag 2. desember 2012

Å du søte adventstid!

Første søndag i advent - nok et år er snart omme. Men først skal vi kose oss med alle våre tradisjoner og skikker i adventstida og vi skal feire jul. Adventslys i vinduer og utenfor døra skaper allerede trivsel for oss og for dem som stikker innom - håper jeg.

I skrivende stund er det skikkelig kaldt her ved kysten, men ikke ei flis med snø. Her får veden bein å gå på, for det må fyres skikkelig for å holde varmen.

For første gang siden jeg var ungdom har jeg i år investert i en adventskalender. En spesiell kalender med syutstyr og tøybiter, må vite. Alle delene vil til sammen bli noe som kan brukes til jul - i år, hvis alt blir ferdig - eller til neste år.

Kalenderen er kjøpt hos Northern Quilts på Steinkjer, og etter å ha åpnet to "luker" ser dette riktig spennende ut. Å gå inn i adventstida med et lite sytøy var riktig trivelig! I hver pose ligger en nærmere beskrivelse av det som er med eller hva som skal gjøres - i form av små kort som er riktig forseggjorte. Ingen tilfeldigheter her. Nå må det sies at jeg har liten erfaring med håndsøm, så resultatet av dagens innsats er ikke helt perfekt. Det får duge likevel - arbeidet var i hvert fall morsomt! Gleder meg til morgendagens pakke allerede.

Stress ned og kos dere i denne tida - det blir jul selv om ikke alle kriker og kroker er vasket og alle kakeboksene er fylt til randen! Nyt dagene som kommer!