fredag 29. mars 2013

Påskekos på hytta

Trivelige dager på hytta med nesten hele familien samlet.
I dag har vi hatt et nydelig vintervær, selv om det er uvanlig at øya er kledd i en slik vinterdrakt som vi har opplevd de siste dagene.

lørdag 23. mars 2013

Haner og høner - nå er det påske!

Tenk nå er jeg vel installert på øya mi der jeg ble født for to mannsaldrer siden! I år er det en del snø her og vi har heller ikke vatn. Dette er svært uvanlig, for vanligvis er våren i anmarsj her ute i havgapet på denne tida av året. Det er så nydelig vær at man blir i godt humør - til tross for manglende vann.

Løperen "Haner og høner" - designet av AnnAKa ble ferdig i går kveld - akkurat tidsnok til å være med på påskeferie. En artig løper dette, med uvanlige fargekombinasjoner. Det ble mer arbeid på den enn jeg hadde trodd, for alle figurene skulle ha kam, halefjær, øyne og nebb. Den er bredere enn vanlig, men passer godt på spisebordet.



søndag 10. mars 2013

Blokkteppet er ferdig og har fått navn...

Nå er blokkteppet fra kurset med AnnAKa helt ferdig. Det har vært en tur i Oslo for å bli quiltet av Merete Ellingsen. Det har fått opphengskanal og lukkekant. Nå henger det på kjøkkenveggen og jeg har valgt å kalle det "Stjerner i sikte". Jeg synes faktisk at det passer perfekt på kjøkkenveggen.

Nå nærmer påska seg med stormskritt, og det er vel på tide å tenke på noe til denne høytiden også. En sniktitt på AnnAKa sin påskeløper "Høner og haner"...



Mønsteret til dette teppet fikk vi på kurs med AnnAKa i begynnelsen av februar. Vi lærte å bruke linjalen Lazy Angle. Morsomt arbeid som jeg gjerne vil prøve mer av. Nå er jeg i gang med et teppe bare med blokka i midten - øverste rad. Det er en del arbeid med disse blokkene, og det vil nok ta en stund før jeg har mange nok blokker til et slumreteppe.

Detalj fra teppet og quiltingen som Merete har stått for!
Dette ble et dårlig bilde, men det viser at løperen "Haner og høner" er i produksjon. Får håpe jeg rekker å bli ferdig til påske. Det er så mange andre ting jeg også har lyst til å lage, og produksjonen står ikke helt i stil med tida som kan brukes.

søndag 3. mars 2013

Herlig med syhelg!

Da er jeg kommet meg vel heim etter ei syhelg med ei god venninne. Det er så trivelig å møtes på denne måten, og jeg vil anbefale det for alle som er interessert i sying/quilting.

Det er tredje gang at vi møtes for å sy sammen ei hel helg. Hver gang tar jeg med masse forskjellig arbeid. Det er ikke måte på hvor store ambisjoner jeg har om hva jeg skal få gjort! Selv om vi syr mer eller mindre hele tida - og vi får gjort mye - har jeg endelig skjønt at ting tar tid faktisk! Lenger tid enn man gjerne tror!

Men morsomt er det! Har du en hobby som du deler med en god venn, anbefaler jeg på det varmeste et slikt opplegg som vi har en til to ganger i året.

Her er Eva i full sving med skjæring av blokker til "Eventyrteppet"


Dette er stichery til "Eventyrteppet" - designet av AnnAKa. De er helt nydelige! Eva har funnet andre fargekombinasjoner enn originalen, og jeg tror teppet blir kjempelekkert når det blir ferdig!


Broderiet av Bukkene Bruse


Selv om bildet står på hodet, er dette en duk med AnnAKa sitt mønster "To årstider". Den ble ikke helt ferdig - men det mangler bare applikering av 10 blomster.



Jeg håper at dette etter hvert skal bli et slumreteppe med mønsteret Disappearing Nine-patch.  Alle 20 blokkene er nå ferdige til sammensying. Målet er å få det helt ferdig til påske! Ser at ikke alle blokkene ligger riktig vei. Det må jeg fikse før jeg starter sammensyingen.