tirsdag 31. desember 2013

Løper med kranser mens jeg venter på det nye året

For nøyaktig et år siden, publiserte jeg mine nyttårsforsett i bloggen. En av de tingene jeg skulle bli flinkere til, var å gjøre ferdig UFO'ene mine. Denne løperen var en av dem.


Slik så "løperen" ut for et år siden.


... og her er et bilde fra i høst.




.... og slik ble det ferdige resultatet!

Dette er en løper designet av Berit Strand Bunæs. Den er veldig stor - faktisk 56x143 cm, men den kan sikkert både forkortes og forlenges.
Morsom løper å sy og jeg likte resultatet!

Nå står det bare igjen å ønske alle dere som er inne på bloggen et riktig godt nytt år! Jeg ser fram til mange timer ved symaskina også neste år, samtidig som jeg skal la meg inspirere og glede med lesing av andre blogger.

søndag 29. desember 2013

"Quiltedamens adventskalender"

Da er de to første blokkene til julekalenderen min ferdig. Dette er en BOM - det vil si at det kommer sendinger med mønster med en-to måneders mellomrom. Jeg gleder meg allerede til de neste blokkmønstrene dukker opp i postkassen om ikke alt for lenge. 

Designer er AnnAKa. 

Nå skal jeg fortsette syingen av en juleduk som jeg ikke rakk å få ferdig til jul! 


Det er et ufyselig vær ute, så jeg måtte ta bildene inne i dårlig lys. Dere får bære over med den dårlige bildekvalieten.


Glemte i farta magebandet på grisen, men nå er det sydd på!😊

søndag 8. desember 2013

Adventskalendergaver er kjekke greier

Det går unna med adventskalenderen fra Northern Quilts. Seks Mugrugs er fiks ferdige. Men det blir spennende å se hva julekorgen skal bli til slutt.

Six Mugrugs are finished. But I wonder what the Christmas basket will be at last??




torsdag 5. desember 2013

Enda en UFO er ferdig

Her i huset er det UFO'enes tid akkurat nå. 
Det manglet bare "blomster og blad" på disse to lunsjbrikkene. I går kveld ble de helt ferdige! Nydelige farger, selv om bildet ikke yter dem full rettferdighet. Dette blir de to siste brikkene - nå har jeg seks stykker til sammen! Designer er AnnAKa. 

I love this placemats! Beutiful colours, I think. Now I have six of them.



søndag 1. desember 2013

"Roseteppet" - ikke lenger en UFO

De fleste av oss som er ihuga quiltere lider nok av den samme "sykdommen" - den at vi har noen/mange uferdige arbeider (UFO'er) eller prosjekter som er under arbeid (WISP). Jeg er ikke noe unntak i så måte. Noen tenker jeg ikke så mye på, mens andre prosjekt har jeg faktisk dårlig samvittighet for, fordi de har fått en sånn skjebne at de bare blir liggende. Roseteppet var nettopp et slikt prosjekt. Dette flotte teppet som led den skjebnen å ligge i et skap - fordi det manglet bare opphengskanal og lukkekant!

Men nå henger det altså på veggen i stua! Etter iherdig innsats i går, ble det ferdig i totida i natt. Det er nesten så jeg må takke stormen som herjet med oss i natt, og som førte til at jeg bestemte meg for ikke å gå til køys. Huset knaket og braket, og det var plent umulig å få sove. At jeg tilslutt måtte ta dyna og puta under armen og legge meg i kjelleren er en annen sak!

Roseteppet er designet av AnnAKa og maskinquiltet av Merete Ellingsen. Jeg laget dette for nesten to år siden, og kjenner at jeg er veldig fornøyd med at det endelig kan pryde stueveggen.

This wallhanging - called "Roseteppet" is a AnnAKa design, and it is quiltet by Merete Ellingsen. I made it two years ago and now I am really satisfied to say it is hanging on the wall. Enjoy the pictures!







I dette teppet er det mange fine detaljer - små og store - og jeg har mange gode minner fra syingen.
It is a lot of details in this wallhanging and I hope you will enjoy it!