onsdag 26. februar 2014

Nye spisebrikker - pinnsvin på tur


Seks spisebrikker i glade farger! Våren nærmer seg og det var veldig inspirerende å sy disse brikkene med pinnsvin og trær. 
De ble riktig koselige, synes jeg, selv om de er både enkle og raske å sy. Ser for meg sommerbordet på hytta, dekket til sjømat av forskjellig slag.


Det ble seks brikker av tre forskjellige 30-cm'ere, samt en til lukkekant. Fin utnyttelse av stoffene. Håpet at det skulle være nok til en liten brødkurv, men da må jeg nok kjøpe en 30-cm med stoff i tillegg.

Mønsteret kjøpte jeg sammen med stoffet på Quiltegården.

Da er det bare å glede seg til å ta brikkene i bruk!

torsdag 20. februar 2014

Forberedelser til påske


Forberedelsene til påske er så smått i gang. Må ha noe nytt i år også!
AnnAKa sitt mønster "Påskefrokost" er påbegynt og de to første påskeharene er ferdig brodert. Nå gleder jeg meg til sammensyingen ved symaskina. 

Stoffene er nydelige og vårlige. Utenfor skinner sola og vi har nesten mer vår enn vinter. Når vi så plusser på med gode resultater i OL, kan ikke dagene bli annet enn gode.



lørdag 15. februar 2014

"Snart vår" og elg i solnedgang...


Da er den andre bestilte løperen ferdig og gjort klar for salg. Blir litt rart dette - jeg har aldri tatt betaling for noe jeg har sydd før. 
Dette er den andre løperen jeg har sydd i AnnAKa sitt mønster "Snart vår". Denne er litt lysere enn originalen og i helt andre stoffer. 

This is another pattern from the Norwegian designer AnnAKa. It' s called "Soon spring". This is my second table-runner made from this pattern. The application is done in a spesial way. 

Applikasjonsteknikken er litt annerledes enn vanlig, men godt egnet til å applikere små, detaljerte mønster. Og så er den utrolig rask å sy...



Da jeg kom inn etter å ha fotografert løperen, fikk jeg plutselig se en diger elg utenfor. Han koste seg tydelig med greiner som ligger igjen etter uttynning av skog. Jeg rakk både å hente kamera og liste meg ut på altanen for å ta bilder. Først da en av hyttenaboene dro i gang ei motorsag, ruslet elgen bedagelig avsted og forsvant bak garasjen.

Artig opplevelse, men det hadde kanskje blitt vel spennende om jeg hadde bestemt meg for å legge fotoseansen foran huset!

An elk (amr. moose) visited us yesterday. It looked like he enjoyed some branches from the trees in front of the house. I am glad I did the fotosession behind the house.

tirsdag 11. februar 2014

"Blomstertråder"


Jeg har sagt ja til å lage et par løpere på bestilling. Den første duken er nå ferdig. Mønsteret heter " Blomstertråder" og er designet av Bente Malm. Dette er en grei løper å sy. Jeg valgte å stiche de snirklete blomstertrådene isteden for å frihåndsquilte.


Farger og mønster, gjør at jeg tror denne løperen kan passe inn i mange interiør. 

søndag 9. februar 2014

I hardtrening...

I disse OL -tider, har jeg tatt fram en ny UFO. Broderiene til "Annas lille veggteppe" er straks ferdige. Bare deler av sommerfuglene mangler. Gleder meg til å begynne på resten av teppet. 

Kos dere med OL- sendinger alle sammen! Ikke glem treningen! Selv skal jeg svinge synåla!


søndag 2. februar 2014

"Forglem meg ei" ( Forget-me-not)

Det har vært en fornøyelse å jobbe med dette mønsteret - mellom alle juletingene jeg har sydd i det siste. Jeg tror det blir flere julemønster utover vinteren, men nå var det herlig å jobbe med helt andre farger. 
Dette mønsteret heter Forglem meg ei (Forget-me-not) og er designet av AnnAKa. Det består av et par grytelapper, to MugRugs, liten brikke, stor brikke og duk. Jeg håper at disse tingene vil passe godt på hytta, og gleder meg til å legge dem på allerede i vinterferien.

Blomsten Forglem meg ei er nok mer blå enn mine "blomster", men i skaperverden er dette lov.
Forget-me-not is more blue than my flowers, but that is "allowed" when we are playing with fabrics.

To MugRugs - en til min mann og en til meg.
Two MugRugs - one for my husband and one for me.

Grytelapper er alltid kjekke å ha!
Potholders are helpful.

Liten brikke. A small mat.

Stor brikke. A big mat.

En duk. A table-cloth.

Jeg synes at MugRugs'ene ble så søte og måtte ta med et ekstra bilde av dem.
One more picture of the sweet MugRugs.

God syuke til alle dere der ute!