torsdag 25. september 2014

Starlight - design Camille Roskelley

Første rad til teppet Starlight er ferdig. Det ble mange sømmer før ei stjerne ble ferdig, og jeg kjenner at det blir et stykke motivasjonsarbeid før jeg har gjort alt ferdig. Det skal syes fire rader til før hele teppet er fullført.

The first row for Starlight is finished, but I have to make four more rows to finish the Quilt. 

Hver stjerne består av to rader, og det blir noen sømmer før jeg kan si meg ferdig med dette teppet ja!


Dette teppet er sydd av en jellyroll, og det er rimelig fargerikt. Stoffene er ikke i de fargene jeg bruker til vanlig, men morsomt å sy likevel.

Det vil bli lite sydd framover, og få blogginnlegg om sying. Derimot kan det hende at det dukker opp noen bilder fra Florida. Følg med, så får du se!

This Quilt is made from a jellyroll, and it has a lot of colours. This is not the colours I usually use, but it has been fun to sew so far.

If you follow me for a couple of weeks now, you will find pictures from Florida instead of quilting. You are welcome to have a look!

mandag 15. september 2014

The Norwegian Quilt Festival - day four

Da er Norsk Quiltefestival historie, men vi håper at det blir et nytt arrangement om ikke alt for lenge!

Jeg tilbragte siste dag på festivalen for det meste på kurs med Sue Daley - håndsømdronningen fra Australia! Teppene hennes er nydelige og hun er en flink kurslærer. Jeg har vært på kurs med henne en gang før, så jeg så fram til å møte henne igjen.

The Norwegian Quilt Festival is history, but we hope it will be a new arrangement sometimes.
The last day I went to a class with Sue Daley - the handquilting queen from Australia. 

Vi startet på teppet Wagon Wheels. Et nydelig teppe laget i reprostoffer. 


Sue er en flink og inspirerende lærer.




Hun har mange nydelige tepper. 
I oktober kommer hun med ei ny bok der teppet på det siste bildet er med. Dette teppet er aldeles nydelig og vil bli en av mine favoritter framover.

Sue has a lot of beutiful quilts. In a few weeks her new book will arrive. I know for sure that the marvellous quilt at the last picture - Rasberry Tea - will be one of my favorites this year.

Her er alle kurslederne samlet og blir takket for jobben (Bildet er lånt av Eva Østerås).

Disse tre damene - Kathrine, Åsne og Siw - gjorde det mulig for mange, mange quiltedamer både her i landet og i nabolandene å oppleve noen fantastiske dager med kurs, workshops, butikker og ikke minst inspirasjon. Hyllesten på siste dag, da hele salen med 600-700 quiltedamer reiste seg og klappet for dem var vel fortjent! Tusen, tusen takk!

This three ladies made a marvellous Quilt Festival for all of us with a lot of classes, workshops, shops and inspiration. Thank you very much to all of you.






lørdag 13. september 2014

Fortsatt Quiltefestival


Vi er fortsatt på Gardermoen, og her har vi det strålende. I dag har jeg vært på kurs med Camille Roskelley. Morsomt - og faktisk lærerikt. Vi kom godt i gang med et nytt teppe i dag, men er langt fra i mål. Håper vi klarer å motivere oss for videre arbeid med prosjektene vi har startet på når vi kommer hjem. 
Roskelley kommer fra USA, og er en kjent designer i quiltemiljøet. Hun er ung og talentfull, og bare det i seg selv er bemerkelsesverdig. 


Det er nesten ikke til å tro, men her er omkring 700 entusiastiske quiltedamer samlet denne uka.
Mange flere har vært innom i løpet av disse dagene - på dagsturer  - fra hele landet, pluss busslaster fra nabolandet.


Teppet vi startet på i dag heter Starlight. 


Camille Roskelley - dyktig designer fra Seattle. 


Klipp fra Quiltegården sin stand på festivalen. Her er Siw med sine gode hjelpere - Anne Marie, Inger Marie og Liv Guri. 
Vi er heldige som har en quiltebutikk som Quiltegården i Trøndelag! Handling av stoffer mm på nettet er vel og bra, men det er noe annet å kunne komme inn i en butikk, få veiledning og råd om alt vi lurer på,  og bare det å "kjenne" på alle stoffene.... Håper at de får solgt masse, masse, og reiser heim fra festivalen med et akseptabelt overskudd. 


Butikken til Katrines Quiltestue - trivelig betjening og stort utvalg i varer.


Vi quiltere har ikke alltid mulighet til å quilte det vi lager - spesielt store tepper. Da er Merete Ellingsen med sin longarmmasin god å ha. Til henne kan vi sende både store og små tepper for å få hjelp med quiltingen. Hun quilter nydelig!


Til og med symaskinfabrikantene er representert på festivalen. Her er det gode tilbud å hente for de som trenger ny symaskin!

I morgen er festivalens siste dag. Da skal jeg på håndsømkurs med Sue Daley fra Australia. Det skal dere få høre om i morra kveld!

fredag 12. september 2014

Dag 2 av Quiltefestivalen

For noen dager vi har her på Gardermoen - med nye opplevelser hele døgnet! Det er som å være i en godtebutikk hele tida! Omkring 1000 quiltedamer er samlet her, og gjett om vi koser oss?!

For oss startet dagen i dag med kurs med Masako fra Japan. Hun designer små, artige ting både til nytte og til pynt. Masako og hennes datter er søte, trivelige damer. Vi rakk bare å gjøre ferdig 2-3 blokker, men lærte masse om sying på papir og jobbing med små, små tøybiter. Tilslutt skal det bli ei veske når alt blir ferdig.


Slik ser originalveska ut.


Disse tre små pynteblokkene jobbet vi med i dag.


Kursarrangørene Kathrine, Åsne og Siw - sammen med Masako og hennes datter. For noen damer,sier jeg bare!

Ta en kikk på bildene og la deg inspirere!







torsdag 11. september 2014

Første dag av Quiltefestivalen er snart over

Buggy Barn med Jennifer har loset noen av oss trygt gjennom første kursdag. Et vell av kurs er gjennomført, og på slutten av dagen var det mange fornøyde damer å se. I morgen er det nye kurs på programmer, og da åpner også butikkene. Dette blir supre dager - vel verdt tre feriedager. 

En veldig hyggelig overraskelse lå og ventet på senga vår da vi ankom hotellet!

"Northern Lights" het teppet vi startet på i dag. Selv om man kan skjære mange stoffer på en gang, er dette et arbeidssomt og møysommelig stykke arbeid. Kanskje det kunne egne seg som lunsjbrikker?

God dokumentasjon er viktig, og det fikk vi i dag. Denne måten å jobbe på ga mersmak!

Jennifer - kunnskapsrik og hyggelig kursleder. Og jeg måtte selvsagt be om et bilde. 

I morgen skal vi på håndsømkurs med Crib Quilt fra Japan. Det blir spennende!

onsdag 10. september 2014

Norsk Quiltefestival - here we come!

Det er bare noen timer igjen før vi starter på den laaange bilturen til Gardermoen og til Norsk Quiltefestival. Yeah, som jeg gleder meg! Det har vært noen forberedelser i forkant, men jeg kunne med fordel ha brukt enda mer tid på skjæring og tilrettelegging til kursene.

Fire dager med sying  og butikkbesøk og inspirasjon! Fire kurs - et hver dag - det første i morra med Buggy Barn, fredag med Crib Quilt fra Japan, lørdag med Camille Roskelley og søndag med Sue Daley! Er det rart at man har sommerfugler i magen?!

Masse stoffer og mye skjæring!

Prosjekt for vinteren: sy mappe/veske til skjærematte og linjaler mm. Ikke akkurat lekkert med bæreposer!
Det blir litt å ta med, men det tåler vi når vi skal på kurs!

Følg med på bloggen - jeg skal ta masse bilder underveis!