mandag 29. desember 2014

Symappe til håndsøm

Etter at gjestene dro ble det så stille i huset. Det er romjul - what to do? Sytøyet må fram, det er ikke tvil om annet! Årets romjulssyssel har blant annet vært å sy denne mappa til håndsøm. Det var riktig morsomt å sy noe annet enn løpere og tepper. 

Designer er AnnAKa selvsagt. Hun har så fine og lett forståelige mønster, og jeg må innrømme at jeg syr veldig mye av hennes mønster. Symappa er innholdsrik, med strykeplate, skjæreplate, designplate, plate med plast - for liming og plate med sandpapir for å tegne på stoff.

Artig framside med stichery.

Innholdsrik symappe - denne skal jeg bruke mye!

Stoffet ligger rolig på sandpapirplata - klar for tegning.

Plastbelagt plate til liming. Supersmart!

.... og en liten designvegg. Det er faktisk enda en på baksida av denne plata.

Året 2015 er like om hjørnet. Hva vil det bringe av sorger og gleder mon tro? Stille romjulsdager gir rom til ettertanke og tilbakeblikk på det året som gikk. Håper året som kommer også vil gi rom for samvær med familie og venner, reiser og ikke minst sying! 

Godt nytt år til alle mine blogglesere!
Happy New Year to all of you!



tirsdag 23. desember 2014

Quiltedamens adventskalender

For de fleste av oss siger den gode julefølelsen inn nå. De fleste oppgaver er unnagjort, maten er forberedt og vi venter kanskje på gjestene som skal komme.  Vi gleder oss til jul!

Her er alt i rute, og nå har også adventskalenderen kommet på veggen. Det mangler noen knapper her og der, og det skal også lages noen hemper for å henge pakkene i. Disse får vente til etter jul. 

Med Marianne Nybølets quilting, ble adventskalenderen riktig så fin, synes jeg.

Mange fine detaljer.

Spesielt fornøyd med vaskebøtta! Så fin vaskefille har ikke jeg nei, men dekorativ var den på adventskalenderen.

God jul til alle dere som kikker innom bloggen min! Legg gjerne igjen en kommentar - det setter jeg pris på!

søndag 14. desember 2014

Lite sengeteppe til lita prinsesse er ferdig

Da ble jeg ferdig til jul med Prinsesseteppet som sto i Quiltemagasinet i vår. Hadde god hjelp av Marianne Nybølet med quiltingen her også. Hun har gjort en fantastisk jobb!


Teppet ble sydd sammen på tidligsommeren, men applikasjonene manglet. Nå er hele teppet fix ferdig - og glad er jeg!


Små klipp fra noen av teppedetaljene.


Her er det mye fin quilting!

I have finished a quilt for the youngest princess in our family. It is designed by Ann Kanstad Johansen. The most famous norwegian designer. Marianne Nybølet made a fabulous quilting for me.
Now I think I am going to close the sewingroom before Christmas. It is time to do a bit cleaning and make some baking before the Christmas is here. 


søndag 7. desember 2014

"Lilla Bordsmykke"

"Lilla Botdsmykke" er navnet på dette mønsteret - og et bordsmykke er det sannelig blitt, spesielt etter at Marianne Nybølet quiltet duken for meg. Jeg er veldig godt fornøyd med arbeidet hun har utført. Toppen til løperen har vært ferdig en stund, men jeg har utsatt quiltingen og det var en stund fare for at dette skulle bli en UFO. Jeg er veldig glad for at jeg til slutt bestemte meg for å be om hjelp til quiltingen. 

En riktig fin vår-og sommerduk med hagemotiv. 

Vannkanne, støvler, snegle og sommerfugler - fine broderier i duse farger. 

Jeg håper at bildene yter Mariannes quilting rettferdighet. Den er bare nydelig.

Flere detaljer fra quiltingen!


Det er nesten så jeg har lyst til å legge løperen på bordet med en gang, men må nok vente til våren kommer, tenker jeg. Gleder meg til det!