søndag 29. mars 2015

Påskeharer på besøk

Endelig kom påskeharen på besøk her også. 
To søte små harer med litt påskegodt i magen. De ble tydelig satt pris på av eierne.
Mønsteret kommer fra Lappedilla. 





God påske ønskes til dere alle som titter innom bloggen!

mandag 23. mars 2015

A new cushion for Easter

Dette var morsomt! I helga broderte og sydde jeg ei ny pute. Nå er jeg i gang med en til - med litt annerledes broderi. 

Mønsteret er designet av AnnAKa og heter Anna's blomster.

Enkelt broderi, men det ble ganske dekorativt likevel.

Jeg er så vidt kommet i gang med den andre puta. Den har en større stichet blomsterkrans, og det vil nok ta litt mer tid å brodere denne. 

Lekre farger - akkurat slike som jeg liker så godt - og lin. Disse putene vil passe bra både på hytta og hjemme.

A new cushion - maybe for the cabin - and I am making one more as fast as possible. I like the colours and linen - and the design of course.


torsdag 19. mars 2015

Wagon Wheels

På The Norwegian Quilt Festival i fjor høst, var jeg på kurs med Sue Daley. Da begynte jeg på teppet Wagon Wheels. Dette teppet består av 25 "hjul" - og er innrammet av blomsterranker. Alt er håndsøm - i kjent Sue Dayley-stil. Jeg aner ikke hva som har skjedd, men plutselig synes jeg håndsøm er morsomt. Dette er greie ting å ta med i veska om man skal bort en tur, og man kan være sosial selv om man syr.


De første fem av de 25 hjulene er ferdige. Greie ting å sy, selv om det tar litt tid.


Jeg syr teppet i stoffer med et noe uvanlig fargevalg til meg å være. Blir spennende å se hvordan det blir når det endelig blir ferdig.

For de av dere som følger bloggen jevnlig, vil dere se at jeg nå er i gang med tre store håndsømprosjekt. I tillegg kommer AnnAKa sitt Nordlysteppet fra kurset i februar. For å få litt avveksling innimellom, bytter jeg på hva slags prosjekt som skal være i fokus. I tillegg må det nok lages en påskeduk i år også. Kan ikke ta sjansen på at symaskina ruster fast!


søndag 15. mars 2015

Raspberry Tea Quilt

Endelig er jeg igang med de første blokkene på Sue Daley sitt teppe - Raspberry Tea. Morsomt å sy, men tidkrevende. Dette blir en utholdenhetsprøve! Når jeg tenker på at jeg skal lage 64 blokker og et litt større midtparti, lurer jeg på om jeg har tatt meg vann over hodet. Enn så lenge får jeg kose meg med artig søm og nydelige farger. Har litt problem med sirklene i midten - de vil liksom bli litt takkete. Får håpe at det blir bedre med trening.



Jeg hadde som mål å lage et par blokker i måneden, men innimellom innser jeg klart at det må en større innsats til om jeg skal bli ferdig med hele teppet før jeg blir steingammel. Sukk!



onsdag 11. mars 2015

Edelsten - AnnAKa og Trine Bakke's nye BOM

Jeg klarte ikke å la være å melde meg på AnnAKa og Trine Bakke sin nye BOM som startet i februar. Det kommer et nytt mønster annen hver måned, og til slutt skal det bli et sengeteppe. Kanskje på slutten av året??
De to første blokkene er håndsøm, og ettersom jeg for det meste har kost meg med strikkepinnene etter jul, var det ekstra artig med håndsøm nå. 




Begge blokkene er en Dresden Plate. En med rund form og en med spiss form. I mønsteret forteller Trine litt om blokkene og deres opprinnelse. Plate betyr tallerken, og ettersom Dresden er en by i Tyskland, leder motivene straks tankene inn på Meisen-porselen.

Nå er mine to første blokker ferdige, og mens jeg venter på neste mønster har jeg flere håndsømprosjekt på gang. I dag har jeg startet med Sue Daley sitt teppe Raspberry Parlour. På Quiltefestivalen i høst startet jeg på Wagon Wheels - også et Sue Daley design. 
Jeg har bestemt meg for å satse på å få sydd et par blokker hver måned av disse prosjektene. På denne måten vil det nok ta en god stund før de blir ferdige, men en viss progresjon vil det medføre, og det er bedre enn at prosjektene ligger nedpakket.
Kommer tilbake med en liten presentasjon av prosjektene i neste blogginnlegg.

Two blocks Dresden Plate. This blocks are the first pattern in Trine Bakke og AnnAKa' s new BOM Edelsten. Fun to sew.



mandag 9. mars 2015

Noen opplevelser fra vinterferien i Florida

Selv om det denne gangen var kaldt og en del vind da vi besøkte Florida, fikk vi med oss noen opplevelser både ute i naturen og i mer urbane strøk.


Bok Tower Gardens


Detaljer fra tårnet




Rosa blomster, hvite blomster, blomster på bar grein, rare blomster - her fantes 
Mange slag - selv om det var vinter. Gleder meg til å oppleve denne hagen i høstsola.

Celebration - med sine sørstatshus og franske stemning.




Masse fugle- og dyreliv. Bare alligatorene manglet. Litt kalde dager for dem.


... litt tivoli ble det også tid til.