fredag 24. februar 2017

Ankelsokker og knekkebrød


Det blåser og snøen kommer vannrett ned her hos oss i dag. Det er skikkelig grisevær og innesysler passer meg bra. Har fått strikket et par ankelsokker i løpet av dagen. Her får jeg brukt en del restegarn og det føles riktig godt!
Sokkene fant jeg mønster på i bloggen 

Jeg har ikke bakt knekkebrød etter jul, så nå var det sannelig på tide. 
Gleder meg til frokost i morgen!😄



mandag 20. februar 2017

Stichery - Flowerville


Første broderi av ni er ferdig. Flowerville (Rosie's cottage). En del arbeid med dette lille bildet, men morsomt å sy. 

Beklager at jeg ikke klarte å snu bildet, men håper du likevel får et inntrykk av broderiet slik det er. 


fredag 17. februar 2017

Dobbelt sengeteppe i Diseappering Nine-patch


Endelig ferdig!😍Ble godt fornøyd med resultatet også. Dette er det største arbeidet jeg har laget-så langt! Tror det kan bli noen flere etter hvert. 


Teppet ble påbegynt på et kurs med Helle Løvenskiold under årsmøtet i Norsk Quiltelag i mars i fjor. Toppen gjorde jeg ferdig i løpet av våren, og som tidligere fortalt, ble det quiltet av Marianne Engesth Nybølet. Hun gjorde som vanlig en superfin jobb. 


Teppet ble vårlig og fint med stoffer designet av Sue Daley. 

tirsdag 14. februar 2017

Vedhogst og quilting


Gjeesp! Det er en prøvelse å få håndsydd 9 m lukkekant på et dobbelt sengeteppe. Ikke akkurat det artigste med quiltinga, men det må gjøres innimellom. Teppet kom ferdig quiltet fra Marianne Nybølet Engesth i august, og har ligget på vent for å få lukkekant påsydd. Nå er det snart klart til å legges på senga. 

I helga fikk vi felt 20 trær bak låven. Med god hjelp av slekta, gikk det radig å sage ned trærne og kviste dem. Men sannelig er det mye arbeid som må gjøres før veden  kan varme oss i stua. Det sies at selvhogd ved varmer tre ganger, og dette ordtaket tror jeg sannelig er det er mye sannhet i.  
En stor gammel kjempe må vike for saga. Lurer på hvilke historier dette 40 år gamle treet kunne ha fortalt oss om det kunne snakke?
Mye ved som skal klyves og stables.  

 ... og en kjempestor haug ned greiner som kanskje blir bål på påskeaften?

Det er nå greit å vite at vi har litt å sysle med på hytta utover våren. 😄

mandag 13. februar 2017

På tide å oppdatere bloggen igjen...

Det er blitt svært lite bloggskiving med meg det siste året. Det ble liksom så tungt å komme i gang igjen med mange ting etter at mannen i huset ble syk. Mye har skjedd siden forrige blogginnlegg først på mai, men nå vil jeg gjøre et forsøk på å dra i gang bloggen igjen. 

Jeg har fått gjort noe handarbeid, men har ikke tatt bilder av de ferdige produktene. Det skal jeg få gjort etter hvert. 

I høst var vi sju uker i Florida. Fine dager med besøk av slekt og venner. Riktig trivelig var det. Skal se om det finnes noen bilder derfra også
etter hvert. 

For tida er vi i en "forberedende fase" for flytting fra stor enebolig til lita leilighet. En øvelse som krever både logistikk og stor tankevirksomhet. 

Disse vottene ble ferdig for noen dager siden. Mønster etter Lev landlig-kofta og jeg fant det i siste Lev Landlig- bladet. Mønsteret er brodert på etter at vottene var ferdig strikket. 
Samme dag som vottene ble ferdige, fikk de være med på en liten trimtur til en flott gapahuk.