onsdag 11. juli 2012

Øyhopping

Til tross for gråvær har vi hatt en fin dag i dag også. Siden mandag har vi "hoppet" mellom fire øyer faktisk. Fra Ramsøya til Bondøya, videre til Nordøyan og derfra til Gjeslingan.

I går haddde vi en strålende kveld på Bondøya. Da vi dro fra øya i morres, kom seilene opp. Jeg har seilt lite, og dette var ei spesiell opplevelse. Motoren var stille og jeg tenkte først at nå driver vi på land..., men det gjorde vi slett ikke. Kaptein og matros tok oss trygt til neste øy - det fraflytta fiskeværet Nordøyan. En spesiell opplevelse for oss, som selv har våre røtter i fiskerinæringa.

På Nordøyan fant vi en gammel butikk, en Fiskarheim og flere andre bygninger fra en fordums storhetstid. I 2002 ble det satt opp ei stor støtte over omkomne etter hurtigruteskipet St. Svithuns" forlis. Jeg var ikke gammel da dette skjedde, men husker godt redningsaksjonen som fulgte.

Fra Nordøyan satte vi kursen mot et annet gammelt fiskevær - Sør-Gjeslingan. Tenk på alle de mennene som var her under fiskeriene på vinteren - flere tusen kunne være stasjonert her på det meste. Men vi er i et farlig farvann nå. Vår herre har vært generøs med holmer og skjær, og det er ikke bare enkelt å navigere her. Med dagens hjelpemidler byr ikke dette på spesielt store problemer, men  det er ikke vanskeig å forstå at mange fiskere satte livet til i uvær og med små båter.

Nydelig middag på Bondøya - kveite med deilig tilbehør.

Vårt eminente vertskap - Sissel og Arild.

Full seilføring mellom Bondøya og Nordøyan.

Butikken på Nordøyan.

Minnestøtte etter St. Svithuns forlis.

Litt uvant butikkinnredning....

Gamle kunster er ikke glemt!

Men vi kom trygt i havn! Middag, kaffe og ankerdram er fordøyd. Kaptein og matros har til og med fått kjøpt is til kaffen og en islending. Det er viktig med samme mundur, må vite....

1 kommentar:

  1. Hei:) Det var ein nydelig butikkinnredning,har du fått den laget eller kjøpt?

    SvarSlett