Så langt har ikke året gitt særlig store avlinger. Gulrot og løk ser ikke ut til å ha hatt optimale vilkår hos oss i år, men både kålrot, grønnkål og krydder gir fine avlinger.
Værmessig hadde vi en fin dag på Trøndelagskysten i går, og det passet bra når krydderurtene skulle høstes. Jeg laget fine buketter som ble hengt til tørking. Her skulle være noe for enhver smak. Fra venstre ses salvie - den høyner smaken på svinekjøtt, rosmarin bruker jeg mest til lam og foccacia, timian kan brukes til det meste, men smaker ekstra godt i supper (sildesuppe f.eks), selvprodusert dill er et must når man graver laks, mynte kan brukes til te og er en nydelig ingrediens i drikken Mojito. Bakerst i bildet ligger en haug estragon. Dette krydderet kommer igjen år etter år hos meg og jeg bruker det i mange fiskeretter. Det vrimlet av makrell rundt øya i helga og et par kvister estragon fikk plass i buken på makrellene da de ble røkt. Mmmmm.....
Dukkehuset har fått skifer på taket! Ble riktig så fint. Mannen i huset har gjort en framifrå jobb! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar